TRAGÉDIA V NEMECKU: Do chodcov vrazilo auto, hlásia mŕtvych

01.12.2020 Celý región

Trier 1. decembra (TASR) – Muža, ktorý bol zadržaný v nemeckom meste Trier po tom, ako v utorok autom vrazil do chodcov, pričom usmrtil dvoch ľudí a najmenej 15 zranil, viacerých ťažko, polícia identifikovala ako 51-ročného občana Nemecka z okresu Trier-Saarburg. Informoval o tom na tlačovej konferencii hovorca miestnej polície Karl-Peter Jochem.

Centrum mesta je aktuálne úplne uzatvorené. Polícia zatiaľ detaily o priebehu činu ani informácie o obetiach a zranených nezverejnila, chce totiž najprv vypočuť vodiča a zistiť, čo bolo motívom jeho konania.

Podľa starostu Trieru Wolframa Leibeho šofér vozidla konal zámerne. Leibe dodal, že o život prišlo zrejme aj jedno dieťa. Očití svedkovia uviedli, že ľudí po náraze katapultovalo do vzduchu a dopadali na zem.

Malu Dreyerová, premiérka spolkovej krajiny Porýnie-Falcko, kde Trier leží, vyjadrila po tejto udalosti svoje zdesenie, napísala agentúra DPA. Dreyerová do Trieru pricestuje ešte v utorok.

Hovorca nemeckej vlády Steffen Seibert na Twitteri napísal, že je otrasený tým, čo sa stalo. „Naše myšlienky sú s príbuznými obetí, s mnohými zranenými a so všetkými, ktorí sú v tomto okamihu v nasadení, aby pomohli postihnutým," uviedol Seibert.
 

Vyberte región

mark